Startup-ul românesc theCoRD.ai, care a creat o soluție de AI de team coaching, fondat de către Ruxandra Cord și Mike Dinescu, vrea să atragă o finanțare de 300.000 de euro pentru scalarea internațională.
„Startup-ul a început în urmă cu 18 luni dintr-o frustrare. Sunt sistemic team coach, așa că acompaniez echipele în drumul lor în a deveni mai eficiente. Și, de cele mai multe ori, ajungi să servești doar echipele de leadership. Însă, pentru a face o schimbare într-o organizație, de cele mai multe ori trebuie să pornești de la periferie, de la margini, de acolo vine întotdeauna schimbarea în orice sistem. Nucleul în general este foarte rezistent la schimbare”, spune, la emisiunea Antreprenor de România de la PROFIT NEWS TV, Ruxandra Cord, fondatoare theCoRD.ai.
theCoRD.ai își propune să schimbe modul în care echipele remote colaborează în timpul întâlnirilor online, prin identificarea pattern-urilor în dinamica echipelor și prin recomandări de coaching personalizate.
„Partea de adnotare a fost cea mai grea până acum. O echipă de aproape 20 de coach au adnotat manual 3.000 de ședințe de transcripturi ale unor ședințe online de echipă pentru a urmări acești 14 indicatori de team dynamics paterns. Urmărim dacă ședințele respective sunt facilitate, dacă se setează obiective de la începutul ședințelor, dacă există partea asta de alignment. Frustrarea noastră era că nu puteam să intrăm în cât mai multe ședințe de echipă să identificăm acele tipare pentru care sunt locurile clare de intervenție”, mai spune aceasta.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - Claudia Chirilescu, fondator Spoon: Pentru aceeași cifră de afaceri depunem un efort mai mare. Inteligența artificială este clar trendulSoluția theCoRD.ai este adresată companiilor mici și mijlocii, care lucrează remote.
„În prezent am testat soluția cu 3 companii din UK și Germania. Rezultatele sunt formidabile”, subliniază Ruxandra Cord.
Investiția inițială în proiect a fost de 300.000 de euro direcționată în principal în R&D.
„Până acum ne-am finanțat din fonduri proprii. Investiția totală a ajuns la circa 300.000 de euro. 120.000 de euro au provenit dintr-un grant oferit de Guvernul norvegian, în programul EEA Grants Norway 2014-2021, în cadrul SME Growth Programme Romania, iar restul din fonduri proprii. Am avut alături de noi oameni care au înțeles și au crezut în visul nostru, precum cei de Raiffeisen Bank.
Avem ca obiectiv ridicarea unei finanțări de 300.000 de euro care să ne ajungă pentru aproximativ 18 luni pentru comercializarea soluției la nivel global. Nu suntem condiționați de anumite geografii”, mai spune aceasta.